İnternet Sitesi Nasıl Açılır? Web Sitesi Nasıl Kurulur ?

Emin Bilge 10 Ağustos 2021

Günümüzde birçok kişi kendi sitesine sahip olarak, burada içerik üretmek ister. Web sitesi nasıl açılır oldukça önem gösterilmesi gereken, hassas bir konudur. Zira yapılan yanlışlar sıranızı etkileyerek, geri plana düşmenize sebep olur. Böylece ziyaretçi sayınız da azalır. Bu sadece bloglarda değil kurumsal site ve e-ticaret platformlarında da geçerlidir. Bu bakımdan dikkat etmeniz gereken temel maddeler şöyledir;

  1. Site planını kurma
  2. E-ticaret sitesi kuracaksanız tedarikçi seçme ve şirket kurma
  3. Sitenizi nasıl oluşturacağınıza karar verme
  4. İçerikleri ekleme

Bunların sonucunda, kendi sitenize sahip olmanız mümkündür. Eğer doğru bir yöntem takip edilirse, daha fazla ziyaretçiye ulaşılır.

1. Site Planını Kurma

web sitesi kurulumu

Eğer bir site açacaksanız, öncelikle planlama aşamasını gerçekleştirmeniz gerekir. Burada cevap vermeniz gereken sorular şöyledir;

  1. Sitenizde ne paylaşacaksınız?
  2. E-ticaret sitesi olacaksa hangi ürünleri satacaksanız?
  3. E-ticaret sitesi olacaksa hitap etmek istediğiniz kitle ne?
  4. Sitenizin ismi ne olacak? İstediğiniz isim boşta mı?

Bir web sitesi kurarken bu sorulara yanıt verdikten sonra, domain satın almanız gerekir. Bu en az 1 yıllık satın alınır. Böylece zaman boyunca hakları sizin olur. Akılda kalan ve telaffuz edilebilen bir isim belirlerseniz, daha fazla ziyaretçi almanız mümkündür.

2.      E-Ticaret Sitesi Kuracaksanız Tedarikçi Seçme Ve Şirket Kurma

Eğer ticaret sitesi kuracaksanız, domain adını almanız ardından bir şirket kurmanız gerekir. E-ticaret sitesi nasıl kurulur için ilk adım bu verilebilir. Zira böylece yükümlülüklerinizi daha kolay yerine getirebilirsiniz.

e-ticaret sitesi kurma

Ardından da ürünleri siz evde hazırlamıyorsanız nereden tedarik edeceğinize karar vermeniz gerekir. Eğer yanlış tercih yaparsanız, müşterilere ürün ulaşımı yavaş olabilir. Zira stoklarınız tükendiğinde hızlı şekilde yenilenmelidir.

Aksama olması, müşterilerin alışveriş yapamamasına sebep olur.

3.      Sitenizi Nasıl Oluşturacağınıza Karar Verme

Şayet ilk ilk iki maddeyi tamamlamışsanız, sadece nasıl kuracağınıza karar vermedir. Burada ilk çözüm, kodlama yoluyla bir yazılımcıya hazırlatmadır. Bu durum sitenizin büyüklüğüne göre, 1 yıl sürebilen bir durumdur.

Ayrıca teslim ardından gerek teknik işlemleri, gerekse güncelleme gibi durumları için minimum bir yazılımcınız bulunmalıdır. İkinci seçenek ise hazır sunulan web sitelerini tercih etmedir. Burada yıllık bir ücret ödendiği için, masraflarınız daha düşüktür.

Ek olarak sorun oluşursa, yardım almanız da mümkündür. Sadece satın aldığınız firmayla iletişime geçerek, problem aktarılmalıdır. Bunlardan hangisini seçerseniz seçin, size sunulan özellikler ya da alacağınız ziyaretçi sayısı değişmez. Sadece daha az ödeme söz konusudur. Ayrıca hazır siteler, gün içerisinde kullanılmaya hazırdır.

Ardından da bir hosting seçilir. Böylece sitenizi hem daha iyi yönetebilir, hem de daha hızlı bir hale getirebilirsiniz. Tüm bunlar sitenizden istediğiniz verimi alabilmek için büyük bir önem taşıdığı için dikkat etmeniz tavsiye edilir.

4. İçerikleri Ekleme

içerikleri ekleme

Eğer ilk üç maddeyi başarıyla bitirmişseniz web sitesi nasıl açılır böylece sona erer. Sitenize girerseniz, burada yönetebileceğiniz bir panel yer alır. Buradan çeşitli kişiselleştirme seçeneklerini uygulamanız mümkündür.

Artık içeriklerinizi ekleyebilir, ürünlerinizi girmeye başlayabilirsiniz. Bu noktada hangi eklentileri kullanabileceğinizi bilirseniz, daha SEO uyumlu seçenekler hazırlayabilirsiniz. Örneğin Yoast SEO gibi bazı eklentiler, yazılarınızı arama motorlarına daha uyumlu hale getirmenize yardım eder.

Bunun sonucunda Google ve Yandex gibi arama motorlarında, daha yukarıda yer alabilirsiniz. Kullanıcılar genellikle birinci sıradan başladığı ve en fazla 2-3 sayfa ilerlediği için, bu durum daha fazla görüntüleme almanıza yardım eder.

Alan Adı Neden Önemlidir?

Kendi sitenizi oluşturacaksanız, birinci maddede belirttiğimiz üzere bir domain almanız gerekir. Bu her siteye özgüdür. Eğer ziyaretçi çekmek istiyorsanız, öncelikle akıllarda kalıcı olmanız şarttır. Burada dikkat etmeniz gereken maddeler şöyledir;

  1. Alan adı kısa olmalıdır.
  2. Yazımı kolay olmalıdır.
  3. Anahtar kelime kullanılmalıdır.
  4. Eğer bir bölgeyi düşünüyorsanız, buna uygun isim belirleyin.
  5. Akılda kalıcı olmayı hedefleyin.
  6. Tire ve sayı kullanmayın.
  7. Alan uzantısını doğru seçin.
  8. Uygun isim bulursanız hızlı davranın.
  9. E-ticaret sitesiyseniz, adınıza benzer isimleri de alın.
  10. Domain adını dikkatli şekilde araştırın.

Tüm bunlara dikkat ederseniz gerek arama motorları tarafından kullanılan botlara hitap ederek sıralamanızı yükseltebilir, gerekse tüketicilerinize hitap edebilirsiniz.

SEO Önemi Nedir?

İster sıfırdan kurun, isterseniz hazır web sitesi oluşturun hazırladığınız her içerik SEO uyumlu olmalıdır. Buna ürün açıklamalarından, fotoğraf yazılarına kadar her şey dâhildir. Zira botlar, bir siteyi listelemeden önce incelemektedir.

Buna göre puanlar verdikten sonra, saniyeler içerisinde kullanıcıların karşısına çıkartır. Şayet dikkat ettiği unsurlara uygun yazılar hazırlarsanız, daha kolay işlem yapmanız mümkündür. Bunlardan bazıları şöyledir;

  1. Dili düzgün kullanmak
  2. Anahtar kelime kullanmak
  3. Anlaşılır yazılar hazırlamak
  4. Hatalı sayfa bulunmaması
  5. Görsellerin açıklamalı olması
  6. Header kullanma

Buna ek olarak web sitelerine çeşitli eklentiler de sunulur. Bunlardan SEO ile ilgili olanlar, size daha iyi çözüm sağlar.

YORUMLAR (0)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir