Wordpress Uzmanı – Aradığınız Profesyonel Uzman ! Wpeksper.com https://wpeksper.com Sun, 16 Jan 2022 17:31:08 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.15 https://wpeksper.com/wp-content/uploads/2020/10/favicon.png Wordpress Uzmanı – Aradığınız Profesyonel Uzman ! Wpeksper.com https://wpeksper.com 32 32 Seo Ajansı Ne Yapar ? Hizmet Kapsamı Nelerdir ? https://wpeksper.com/seo-ajansi-ne-yapar-hizmet-kapsami-nelerdir/ https://wpeksper.com/seo-ajansi-ne-yapar-hizmet-kapsami-nelerdir/#respond Sun, 16 Jan 2022 17:31:03 +0000 https://wpeksper.com/?p=508 Seo ajansı profesyonel bir şekilde bireysel kişilerin ya da kurumsal şirketlerin web sitelerini arama motorları kapsamında üst seviyeye çıkaran şirketlerdir. Bir web sitesine seo çalışması ne kadar düzgün yapılır ise o web sitesinin yükselişe geçmesi de o kadar kısa zaman alacaktır. Seo ajanslarının görevi; siteyi inceleyerek site hakkında bilgi sahibi olmak ve sitenin eksikliklerini bulmaktır. Daha sonra ise sitenin arama motorlarında ilk sıralarda çıkması için gerekli çalışmaları yapmak ve anahtar kelimeleri bularak seo çalışmasını sonlandırmaktır. Algoritmalar düzenli bir şekilde yapıldığında site kısa süre içerisinde yükselişe geçecektir. Peki, seo ajansı hizmet kapsamı nelerdir diye soracak olursanız kısaca bu konudan da bahsetmek istiyoruz. Hizmet kapsamı web sitesinin ihtiyacı olan bütün çalışmaları kapsamaktadır. Seo ajansı web sitesinde bulunan bütün eksiklikleri bularak buna uygun çalışmalar yürütür ve siteyi yüksek düzeye çıkarır. Bir seo ajansının ne yaptığını şimdi sizlere detaylı bir şekilde anlatalım.

• Link şemaları düzenli olarak kontrol edilir ve bunun ardından ise değerlendirme aşamasına geçilir. Seo ajansı web sitesinin arama motorlarında kaçıncı sıralamada olduğunu, trafiği kontrol etmektedir
• Anahtar kelimeler web sitenizin ön sırada olmasını sağlamaktadır. Seo ajansı ise web sitenize uygun olan anahtar kelimeleri bulur
• Seo ajansları veri yapılandırılmasını sağlamaktadır
• Yapı ve aynı zamanda kod optimizasyonunu gerçekleştirir
• Web sitenizde paylaşımını yaptığınız makalenin kaliteli olup olmadığını inceler
• Web sitenizin tasarımını inceler

Seo Ajansı İle Çalışmanın Avantajları

Profesyonel düzeyde bir seo ajansı ile çalışmak çok avantajlı olmaktadır. Ajansların seo paketleri bulunmaktadır ve kaliteli bir ajans seo paketleri sayesinde web sitesini istenilen yere ulaştırmaktadır. Aynı zamanda paket halinde satın alma işlemi gerçekleştirilir ise daha uyguna gelmektedir. Şimdi sizlere seo ajansı ile çalışmanın avantajları hakkında izin verirseniz bilgi aktarmak istiyoruz. İşte seo ajansı ile çalışmanın avantajları

• İyi bir seo ajansı ile anlaşma sağladığımız da kullanıcılar web sitenizde daha kolay bir şekilde fark eder.
• Kaliteli bir seo ajansı ile anlaştığınız da web siteniz ilk sıralarda yer alır
• Sitenizi ziyaret eden kişi sayısında artış meydana gelir
• Anahtar kelimeler web sitenizin iyi yerlere gelmesine sebep olduğundan seo ajansı ile çalışmak sitenize uygun olan anahtar kelimenin belirlenmesine yardımcı olur

Neden Bir Seo Ajansıyla Çalışmalısınız?

Günümüzde birçok kişinin kendine ait web sitesi vardır. Bu kişilerin tek amacı ise web sitelerini ilk sırada görmektir. Bunun için birçok çalışma mevcuttur ancak en önemlisi seo çalışmasının doğru kişiler tarafından yapılmasıdır. Peki, neden bir seo ajansı ile çalışmalısınız? Bireysel olarak bu işlemi yaptırmak mümkün müdür? Seo ajansları bu konuda tecrübeli oldukları için web sitenizin iyi yerlere gelmesini istiyorsanız bir ajans ile çalışmak sizin için daha iyi olacaktır. Bireysel kişilere göre ajanslar daha fazla deneyimli olmaktadır. İyi bir ajans ile anlaşma sağladığınız da arama motorlarında olan sıralamanız maksimum düzeye çıkar. Dönüşümleriniz artış gösterir ve aynı zamanda trafiğiniz de de artış meydana gelir. Seo ajanslarını tercih ederseniz daha uygun fiyata iş yaptırabilirsiniz. Hatta paket halinde satın alırsanız çalışmalar daha uygun olacaktır. Ajans tercih ettiğinizde markanızın değerinde artış meydana gelecektir

Seo Ajansı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her seo ajansı ne yazık ki işini profesyonel bir şekilde gerçekleştiremez. Bu sebepten dolayı da eğer web sitenize bir seo çalışması yaptırmak istiyorsanız bu aşağısını profesyonel olup olmadığına emin olmalısınız. Aksi halde siteniz bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilene bilmektedir. Peki, seo ajansı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir

• İlk olarak seo ajansı tercih edeceksiniz kaç senedir bu hizmeti verdiğine dikkat etmeniz son derece önemlidir. Uzun zamandır bu çalışmaları yapan ajanslar son derece profesyonel olmaktadır ve kaliteli bir şekilde hizmet sağlamaktadır.
• Referanslarına dikkat etmeniz gerekmektedir

Web Sitesi İçin Seo Neden Önemlidir?

Yatırım getirisi ve aynı zamanda marka prestiji için arama optimizasyonunda yüksek düzeylerde yer almak son derece önemli olmaktadır. Arama motorlarında alt seviyede yer almak gelirin azalmasına sebep olur. Peki, web sitesi için seo neden önemlidir? Hemen bu sorunun cevabını veririm. Bir web sitesi için seo çalışması büyük önem taşır ve mutlaka yapılması gerekir. Çünkü artık arama motorları seo çalışması istemektedir. Seo çalışması yapılmayan bir web sitesinde bulunan yazının okunma ihtimali çok düşüktür. Seo çalışması müşteri kazanmak ve aynı zamanda trafik çekmek için gereklidir. Özellikle de organik trafik çekmek istiyorsanız ve web sitenizin ilk sıralarda yer almasını istiyorsanız profesyonel bir ajansa seo çalışması yaptırmalısınız. Günümüzde pek çok ajans vardır ve her biri yol çalışmasını doğru bir şekilde yapmamaktadır. Bu sebepten dolayı da seo çalışmasında düzgün bir şekilde yapan bir firma ile anlaşmanız sizin ve web siteniz için daha uygun olacaktır.

]]>
https://wpeksper.com/seo-ajansi-ne-yapar-hizmet-kapsami-nelerdir/feed/ 0
WordPress Nedir ? Yeni Başlayanlar İçin WordPRess https://wpeksper.com/wordpress-nedir-yeni-baslayanlar-icin-wordpress/ https://wpeksper.com/wordpress-nedir-yeni-baslayanlar-icin-wordpress/#respond Mon, 16 Aug 2021 17:00:00 +0000 https://wpeksper.com/?p=484 Günümüzde birçok kişi kendi web sitesini kurmak ister. Bu noktada en çok tercih edilenlerden bir tanesi WordPress site kurma olur. Zira kodlama yapmadan ve hiç uğraşmadan, saatler içerisinde hazır bir siteniz olmasını sağlar.

Wordpress, hayal ettiğiniz her web sitesini profesyonellik seviyenize göre hayata geçirebileceğiniz açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir.

PHP ile yazılan WordPress, açık kaynak lisanslama ile dağıtılır. Kullandığı veritabanı MySQL olup, sitenizi yönetmenizi sağlayacak bir panele sahiptir. Bunun aracılığıyla yeni yazılar ekleyebilir, kategorileri değiştirebilir, temalara göz atabilirsiniz. Hem ücretli hem de ücretsiz seçeneklere sahip olup ücrete tabi seçenekleri şöyledir;

  1. Kişisel: 13 Türk Lirası
  2. Premium: 24,92 Türk Lirası
  3. Kurumsal: 74,92 Türk Lirası
  4. E-Ticaret: 124,92 Türk Lirası

Eğer bunlardan bir tanesini seçerseniz, daha geniş kapsamlı özelliklere kavuşmanız mümkündür.

Hangi WordPress Paketi Tercih Edilmelidir?

hangi wordpress paketi tercih edilmelidir

WordPress üzerinde bir siteye açmaya karar veren kişiler için hangi paketi seçecekleri oldukça ciddi bir sorudur. Eğer sonradan yükseltme işlemleriyle uğraşmak istemiyorsanız, bunları dikkatli bir şekilde seçmeniz önerilir.

Ücretsiz WordPress sıklıkla blog sayfaları üzerinde kullanılır. Eğer Google ADS reklamları almayı düşünüyorsanız, bunları elde edemeyeceğinizi bilmeniz gerekir. Ancak blog kuracaksanız, para kazanma amacınız yoksa ve daha fazla özellik istiyorsanız, kişisel paket sizin için uygun olacaktır.

Ancak para kazanma amacınız varsa Premium ya da Kurumsal paketi tercih etmeniz gerekir. Zira sitenizden gelir elde etmenize yardım eder. Bununla beraber Google ADS kullanacaksanız, bu seçenek kurumsal pakette vardır.

Bahsetmiş olduğumuz ilk üç seçenek bloglar tarafından kullanılabilir. Eğer şirketseniz, sahip olduğu geniş özellikler nedeniyle WordPress kurumsal tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Ancak e-ticaret platformu kurmayı düşünüyorsanız, son seçenek olan e-ticareti seçmeniz gerekir.

Unutmamanız gereken hangisini tercih ederseniz edin, sonradan değiştirme hakkınızın bulunduğudur.

WordPress ile Kurulan Siteler Hangileridir?

wordpress ile kurulan siteler

Özellikle WordPress site kurmak için emin olmayanlar, WordPress ile yapılan siteler hangileri? Sorusunu sıkça sorar. Bu her ne kadar milyonlarca olsa da bazıları,

  1. Adobe Blogs
  2. Domain Tools
  3. cPanel
  4. Hostgator
  5. Pepsi Refresh Everything
  6. LinkedIn Official
  7. Samsung Newsroom
  8. Nokia Conversations
  9. MTV Movies Blog
  10. eBay Inc
  11. PlayStation
  12. Flickr Blog
  13. Inside BlackBerry
  14. The Apple Blog
  15. Mozilla Labs

Ancak bunun dışında pek çok bilinen internet sitesi, WordPress ile kurulmuştur.

WordPress Avantajları Nelerdir?

Eğer bir web sitesi kurmak isterseniz, karşınızda iki seçenek vardır. Bunlar kodlama ile sıfırdan hazırlama ve WordPress site kurma şeklindedir. Her ne kadar öncelikle yıllık ödemelerin daha tuttuğu düşünülse de, yılda bir kere ödenmesi durumunda oldukça düşüktür.

Zira çoğu zaman unutulan konu, kodlama sonucu oluşturulan bir sitenin bazen 1 yıl sürebilmesidir. Buna ek olarak, bu tür siteler için meydana gelebilecek problemlere karşı teknik bir ekip bulundurmanız, bir maaş ödemeniz gerekir. Dolayısıyla mali yönden düşünüldüğünde, WordPress siteye harcayacağınız para yıllık daha düşük olacaktır.

Buna ek olarak WordPress ekibi oldukça hızlı destek sunar. Bir problem yaşadığınız takdirde, çok kısa sürede kendilerine ulaşmanız mümkündür. Gerek kişisel blog açmak isteyin, gerekse kurumsal bir site oluşturmayı hedefleyin kullanabilirsiniz.

Google tarafından normal tarandığı için, kodlama ile hazırlanan bir siteden herhangi bir farkı olmaz. Burada da SEO hizmetlerini alabilir, sizlere sunulan eklentilerden yararlanabilirsiniz.

WordPress Site Nasıl Optimize Edilir?

WordPress bir site kurmak sadece dakikalarınızı alır. Zira satın alma ardından siteniz size hazır şekilde teslim edilir. Sadece Google tarafından indekslenmesinin, en fazla 4 hafta sürebileceğini bilmeniz gerekir.

Ancak bu süre dolduktan sonra asıl sorun, sitenizin nasıl üste çıkacağıdır. Bir internet kullanıcısı Google üzerinde en fazla 3 sayfaya bakar. Bu nedenle çok gerilerdeyseniz görüntüleme bile alamazsınız. Dolayısıyla site için ve site dışı SEO hizmetleri alarak, bu duruma bir çözüm getirmeniz önerilir. Doğru yapılan bir optimizasyon, sizi kısa sürede en üste taşıyabilir.

Böylece sayfanızdan aldığınız verimi de daha yukarı taşımanız mümkündür.

WordPress Güvenli Midir?

WordPress tercih etmek isteyen birçok kişi, ne kadar güvenli olduğunu düşünür. WordPress site kurma ardından başlatabileceğiniz siteniz, alt yapısını güçlü aldığı için herhangi bir tehlike bulundurmaz. Ancak kurduğunuz eklentilere dikkat etmeniz gerekir. Zira yanlış bir tercih, sitenize zarar verebilecek yapıdadır. Ayrıca bazıları sitenin açılma hızını da düşürür.

Böylece Google sıralamasını da etkileyeceği için dikkat edilmesi önerilir. Temalar da bu şekildedir. Kendi temanızı yapmışsanız, virüslü olmadığından ve güvenilir olduğundan emin olmanız gerekir.

WordPress Giriş Nasıl Yapılır?

Eğer WordPress site yapmak istiyorsanız, ilk olarak WordPress giriş yapmanız gerekir. Bundan sonra da sitenizin adının ne olacağı seçilir. Bir domain almanız ardından, tercih ettiğiniz pakete karar verilir. Tüm bunlar ardından siteniz hazır bir şekilde size teslim edilir.

Ardından sol tarafta yer alan menü, sitenizi kontrol edeceğiniz yerdir. Görünüm altında bulunan temalardan tasarımlara bakabilir, yazılar aracılığıyla sitenize yeni içerikler girebilirsiniz.

]]>
https://wpeksper.com/wordpress-nedir-yeni-baslayanlar-icin-wordpress/feed/ 0
Blog Yazarı Nedir ? Nasıl Blog Yazarı Olunur ? – Wpeksper https://wpeksper.com/blog-yazari-nedir-nasil-blog-yazari-olunur-wpeksper/ https://wpeksper.com/blog-yazari-nedir-nasil-blog-yazari-olunur-wpeksper/#respond Thu, 12 Aug 2021 17:00:00 +0000 https://wpeksper.com/?p=479 Blog yazarını tanımadan önce ‘’Blog nedir?’’ sorusunu sormak lazım. Blog, insanların deneyimlerini, düşüncelerini ve ürünlerini paylaştığı bir web sayfasıdır. Bu tarz sayfalarda her konuda yazılar paylaşılabilir ve bu sayede insanlar bloglara girerek bilgi sahibi olurlar. Blog yazarlığı ise bloglarda hep okuduğumuz yazıları yazan kişilerdir. Blog yazarı olmak için belirli bir eğitim alınması gerekmez sadece iyi bir yazım dilinizin olması ve düşüncelerinizi yazıya aktarmanız yeterlidir.

Blog Yazarı Nasıl Olunur?

blog yazarı nasıl olunur

Blog yazarları, bir konu hakkında yazarken sürekli olarak içerik üretmeli ve bol araştırma yapmalıdır. Belli bir birikimi olan blog yazarları akıcı bir dil ile belirtilen konuyu ifade ederler. Yazarlar için blog yazarlığı bir nevi iş ve rahatlama modeli sayılabilir. Bilgileri paylaşmak ve olabildiğince insana öğretmek değerli bir iştir. Bilgilerinizi dağıtırken bu alanda para kazanabilir ve gelir oluşturabilirsiniz. Blog yazarlığı denildiği kadar kolay değildir fakat bazı insanlar tarafından oldukça rahat bir iş modelidir. Peki blog yazarı olmak için ne yapılmalı diye sorulduğunda karşımıza çıkan en önemli etkenler,

  • Bol bol araştırmak ve araştırma ruhu.
  • Yazı yazmaya istekli olmalı.
  • Özgün içerikler hazırlayarak kopyadan kaçınılmalı.
  • Planlı ve programlı olunmalı.
  • Güncel konulara hâkim olarak sürekli yeni bilgiler öğrenmeye gayret edilmeli.
  • Okuyucularının yorumlarına ve isteklerine dikkat edilmeli.
  • Giriş, gelişme ve sonuç kısımlarını düzenleyerek kaliteli ve okunabilir içerikler sunulmalıdır.

Bu tarz özelliklere sahip yazarlar kendilerine bir kitle oluşturarak kazanç sağlayabilirler. Bunlara sahip olmak için bol araştırma ile örnek yazılar mutlaka okunmalıdır. Kendi alanınızdaki blogları inceleyerek okuyucuların dikkatini çekme konusunda araştırmalar yapmalısınız.

Blog Yazısı Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Blog yazıları yazarken bu işte başarılı olmak ve iyi yerlere gelmek blog yazarları için önemlidir. Gelir elde ederken düzenli yazılar yazmak içerisinde barındırdığı kurallarda göz önüne alınmalıdır. Blog yazısı yazarken dikkat edeceğiniz özellikler,

  • Yazım kuralları ve noktalama işaretleri.
  • Görsel ögeler ile dikkat çekici makaleler.
  • Cümlelerin uzunluğu ve devrik olmaması.
  • Yazı başlıkları, dikkat çekici başlık kullanımı.
  • Okuyucu kitlesine uygun hitap şekli.
  • Kullanılacak anahtar kelimeler ve kullanım sıklıkları.

Blog içerikleri hazırlanırken ciddi bir emek ve zaman ayrımı gereklidir. Emek olmadan bloğunuzda belirli bir kitleye ve okunma sayısına ulaşamazsınız. Sürekli tekrar içeriklerin olmaması ve insanlara bilgi aktarma ön planda olması hem maddi hem de manevi getiri sağlayacaktır.

Blog Yazarlığı Maaşları

Verilen her hizmetin bir karşılığı olacağı gibi insanlara bilgi sağlamanın da elbet bir maddi getirisi vardır. Blog yazarlığı maaşları iki şekilde belirlenir. Bunlar, ister belli bir firmaya bağlı kalarak yazacağınız yazılardan isterseniz de kendi bloğunuzdan yazdığınız yazılar ile belirlenir. Kendi bloğunuzda yazmak bir süre sabır ve emekten sonra kazançlı gelse de hazırda bulunan bloglarda yazılar yazmak kısa vadede daha kazançlıdır. Yazacağınız alanı belirledikten sonra firmalarla anlaşarak yazabileceğiniz yazı kategorisi oldukça fazladır bunlar,

  • Tanıtım yazıları.
  • Endüstriyel yazılar.
  • Hobi yazıları.
  • Teknolojik yazılar.
  • Haber sayfaları için gibi birçok alanda para kazanabileceğiniz yazı türleri mevcuttur.

Kendinize güveniyorsanız ve araştırmanıza güvenerek her türden yazılar yazarım diyorsanız web sayfaları yapan firmalarla anlaşabilir blog yazarlığı yapabilirsiniz. Kendi sitenizde içerik üreterek para kazanmak için önemli olan şeyler günlük kullanıcı sayınız, sitenizde Google Adsense barındırmanız ve ne kadar yazı yayınlayıp ne kadar devamlı olduğuna bağlıdır. Buna göre ziyaretçileriniz sitenizdeki reklamlara tıklar ve sitenizde gelir oluşturur.

Blog Yazarları Nasıl Bir Kitle Belirlemelidir?

Bir blog açtınız ve en hızlı şekilde okuyucu kazanmak istiyorsunuz. Yazacağınız yazı türleri hakkında blogunuza uygun en doğru kitleyi bulmak vereceğiniz reklamlara ve gündemde ne kadar kaldığınıza bağlıdır. Onedio, Webtekno gibi bloglara bakıldığında veya popüler haber sayfaları incelendiğinde gündemde olan konular daha çok ele alınmıştır. Sosyal medya hep değişen ve sürekli yenilik isteyen bir platformdur bu platformda ayakta kalmanın yolu güncel konuları belirleyerek o an ne popülerse ve insanlar neyi merak ediyorsa ona göre bir yazı yazmalıdırlar.

En Uygun Blog Özellikleri Nelerdir?

Blog yazarı iseniz ve blogunuzun popüler olarak ziyaretçi almasını istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı özellikler vardır bunlardan bazıları,

  • Güncel kalmak.
  • Diğer web sitelerden ve bloglardan ayıran bir özelliğinizin olması.
  • Yayınlanan yazıların sürekli yenilenmesi.
  • Google’de üst sıralarda yer almak için Seo çalışmalarının yürütülmesi.

Seo çalışmaları bu konuda üstünde durmamız gereken önemli bir özelliktir. Seo yani Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu, Google’de en üstte çıkmanızı yarayan bir çalışmadır. Sitenizin veya blogunuzun yükselmesini sağlayacak, ziyaretçilerini arttırmaya yönelik çalışmaların bilinmesi blog yazarı için önemli bir konudur. Blog yazarı olmadan önce Seo özelliklerini bilmeli ve araştırma yapılmalıdır. Bu araştırmanın içerisinde anahtar kelime bulmak ve kullanımı önemlidir.

Blog yazarı olmak genel olarak sürekli güncel kalmak ve düzgün ifade etmektir. Blog yazarlığına adım atacaksanız sağlam bir araştırma yapılmalı ve en önemlisi düşüncelerinizi yazıya dökmeden yaptığınız araştırmalarla harmanlamalısınız.

]]>
https://wpeksper.com/blog-yazari-nedir-nasil-blog-yazari-olunur-wpeksper/feed/ 0
İnternet Sitesi Nasıl Açılır? Web Sitesi Nasıl Kurulur ? https://wpeksper.com/internet-sitesi-nasil-acilir-web-sitesi-nasil-kurulur/ https://wpeksper.com/internet-sitesi-nasil-acilir-web-sitesi-nasil-kurulur/#respond Tue, 10 Aug 2021 17:00:00 +0000 https://wpeksper.com/?p=473 Günümüzde birçok kişi kendi sitesine sahip olarak, burada içerik üretmek ister. Web sitesi nasıl açılır oldukça önem gösterilmesi gereken, hassas bir konudur. Zira yapılan yanlışlar sıranızı etkileyerek, geri plana düşmenize sebep olur. Böylece ziyaretçi sayınız da azalır. Bu sadece bloglarda değil kurumsal site ve e-ticaret platformlarında da geçerlidir. Bu bakımdan dikkat etmeniz gereken temel maddeler şöyledir;

  1. Site planını kurma
  2. E-ticaret sitesi kuracaksanız tedarikçi seçme ve şirket kurma
  3. Sitenizi nasıl oluşturacağınıza karar verme
  4. İçerikleri ekleme

Bunların sonucunda, kendi sitenize sahip olmanız mümkündür. Eğer doğru bir yöntem takip edilirse, daha fazla ziyaretçiye ulaşılır.

1. Site Planını Kurma

web sitesi kurulumu

Eğer bir site açacaksanız, öncelikle planlama aşamasını gerçekleştirmeniz gerekir. Burada cevap vermeniz gereken sorular şöyledir;

  1. Sitenizde ne paylaşacaksınız?
  2. E-ticaret sitesi olacaksa hangi ürünleri satacaksanız?
  3. E-ticaret sitesi olacaksa hitap etmek istediğiniz kitle ne?
  4. Sitenizin ismi ne olacak? İstediğiniz isim boşta mı?

Bir web sitesi kurarken bu sorulara yanıt verdikten sonra, domain satın almanız gerekir. Bu en az 1 yıllık satın alınır. Böylece zaman boyunca hakları sizin olur. Akılda kalan ve telaffuz edilebilen bir isim belirlerseniz, daha fazla ziyaretçi almanız mümkündür.

2.      E-Ticaret Sitesi Kuracaksanız Tedarikçi Seçme Ve Şirket Kurma

Eğer ticaret sitesi kuracaksanız, domain adını almanız ardından bir şirket kurmanız gerekir. E-ticaret sitesi nasıl kurulur için ilk adım bu verilebilir. Zira böylece yükümlülüklerinizi daha kolay yerine getirebilirsiniz.

e-ticaret sitesi kurma

Ardından da ürünleri siz evde hazırlamıyorsanız nereden tedarik edeceğinize karar vermeniz gerekir. Eğer yanlış tercih yaparsanız, müşterilere ürün ulaşımı yavaş olabilir. Zira stoklarınız tükendiğinde hızlı şekilde yenilenmelidir.

Aksama olması, müşterilerin alışveriş yapamamasına sebep olur.

3.      Sitenizi Nasıl Oluşturacağınıza Karar Verme

Şayet ilk ilk iki maddeyi tamamlamışsanız, sadece nasıl kuracağınıza karar vermedir. Burada ilk çözüm, kodlama yoluyla bir yazılımcıya hazırlatmadır. Bu durum sitenizin büyüklüğüne göre, 1 yıl sürebilen bir durumdur.

Ayrıca teslim ardından gerek teknik işlemleri, gerekse güncelleme gibi durumları için minimum bir yazılımcınız bulunmalıdır. İkinci seçenek ise hazır sunulan web sitelerini tercih etmedir. Burada yıllık bir ücret ödendiği için, masraflarınız daha düşüktür.

Ek olarak sorun oluşursa, yardım almanız da mümkündür. Sadece satın aldığınız firmayla iletişime geçerek, problem aktarılmalıdır. Bunlardan hangisini seçerseniz seçin, size sunulan özellikler ya da alacağınız ziyaretçi sayısı değişmez. Sadece daha az ödeme söz konusudur. Ayrıca hazır siteler, gün içerisinde kullanılmaya hazırdır.

Ardından da bir hosting seçilir. Böylece sitenizi hem daha iyi yönetebilir, hem de daha hızlı bir hale getirebilirsiniz. Tüm bunlar sitenizden istediğiniz verimi alabilmek için büyük bir önem taşıdığı için dikkat etmeniz tavsiye edilir.

4. İçerikleri Ekleme

içerikleri ekleme

Eğer ilk üç maddeyi başarıyla bitirmişseniz web sitesi nasıl açılır böylece sona erer. Sitenize girerseniz, burada yönetebileceğiniz bir panel yer alır. Buradan çeşitli kişiselleştirme seçeneklerini uygulamanız mümkündür.

Artık içeriklerinizi ekleyebilir, ürünlerinizi girmeye başlayabilirsiniz. Bu noktada hangi eklentileri kullanabileceğinizi bilirseniz, daha SEO uyumlu seçenekler hazırlayabilirsiniz. Örneğin Yoast SEO gibi bazı eklentiler, yazılarınızı arama motorlarına daha uyumlu hale getirmenize yardım eder.

Bunun sonucunda Google ve Yandex gibi arama motorlarında, daha yukarıda yer alabilirsiniz. Kullanıcılar genellikle birinci sıradan başladığı ve en fazla 2-3 sayfa ilerlediği için, bu durum daha fazla görüntüleme almanıza yardım eder.

Alan Adı Neden Önemlidir?

Kendi sitenizi oluşturacaksanız, birinci maddede belirttiğimiz üzere bir domain almanız gerekir. Bu her siteye özgüdür. Eğer ziyaretçi çekmek istiyorsanız, öncelikle akıllarda kalıcı olmanız şarttır. Burada dikkat etmeniz gereken maddeler şöyledir;

  1. Alan adı kısa olmalıdır.
  2. Yazımı kolay olmalıdır.
  3. Anahtar kelime kullanılmalıdır.
  4. Eğer bir bölgeyi düşünüyorsanız, buna uygun isim belirleyin.
  5. Akılda kalıcı olmayı hedefleyin.
  6. Tire ve sayı kullanmayın.
  7. Alan uzantısını doğru seçin.
  8. Uygun isim bulursanız hızlı davranın.
  9. E-ticaret sitesiyseniz, adınıza benzer isimleri de alın.
  10. Domain adını dikkatli şekilde araştırın.

Tüm bunlara dikkat ederseniz gerek arama motorları tarafından kullanılan botlara hitap ederek sıralamanızı yükseltebilir, gerekse tüketicilerinize hitap edebilirsiniz.

SEO Önemi Nedir?

İster sıfırdan kurun, isterseniz hazır web sitesi oluşturun hazırladığınız her içerik SEO uyumlu olmalıdır. Buna ürün açıklamalarından, fotoğraf yazılarına kadar her şey dâhildir. Zira botlar, bir siteyi listelemeden önce incelemektedir.

Buna göre puanlar verdikten sonra, saniyeler içerisinde kullanıcıların karşısına çıkartır. Şayet dikkat ettiği unsurlara uygun yazılar hazırlarsanız, daha kolay işlem yapmanız mümkündür. Bunlardan bazıları şöyledir;

  1. Dili düzgün kullanmak
  2. Anahtar kelime kullanmak
  3. Anlaşılır yazılar hazırlamak
  4. Hatalı sayfa bulunmaması
  5. Görsellerin açıklamalı olması
  6. Header kullanma

Buna ek olarak web sitelerine çeşitli eklentiler de sunulur. Bunlardan SEO ile ilgili olanlar, size daha iyi çözüm sağlar.

]]>
https://wpeksper.com/internet-sitesi-nasil-acilir-web-sitesi-nasil-kurulur/feed/ 0
Domain Nedir ? Nasıl Tescil Edilir ? Tüm Detaylarıyla https://wpeksper.com/domain-nedir/ https://wpeksper.com/domain-nedir/#respond Sat, 07 Aug 2021 02:53:50 +0000 https://wpeksper.com/?p=467 Birçok insan farklı sebeplerden dolayı bir web sitesine sahip olmak ister. Eğer ilk kez alınacaksa Google domain nedir gibi sorular oldukça önem taşır. Zira bir site oluşturmadan önce, hangi adı seçtiğinize dikkat etmeniz gerekir.

Bunun temel sebebi, ziyaretçilerinizin sizi bu kimlik üzerinden tanıyacağıdır. Eğer zor bir isimse, akılda kalıcılığı da daha güç olacaktır. Böylece ister bir blog, isterseniz e-ticaret sitesi açın aylık ziyaret eden kişiler istediğiniz seviyeye gelmez.

Her ne kadar sitelerin IP adresleri olsa da, bunları hatırlanması oldukça zordur. Bu sebeple ilgili otoriteler tarafından geliştirilen domain, sitelere bir kimlik tanımlar. Bu şekilde herhangi bir siteye girerken IP yazmak yerine bu isim girilir.

Domain Tescili Nedir?

Tıpkı insan adlarının olduğu gibi, web sitelerinin kimlikleri de birbirinden özgündür. Bu sebeple kayıtlanmış bir alan adını, geçerlilik süresi dolmadan alamazsanız. Dolsa bile sizin kullanmanız için, eski sahibinin ona tanınan sürede işlem yapmaması, böylece de boşa çıkması gerekir.

Bu kayıtlar birer yıllık aralar ile gerçekleştirilir; ancak bunları uzatmak için senenin dolmasını beklemek gerekmez. Kayıtlı süreç boyunca tüm kullanım hakkı size aittir. Bununla beraber tescil dolarsa ve sizin tarafınızdan yenilenmezse, söz konusu hakkınız da ortadan kaybolur.

Yeniden kayıt işlemleri, hangi sağlayıcı aracılığıyla almışsanız oradan, sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilir.

Uluslararası Domain Nedir?

Domainlerin iki türü vardır. Bunların ilki, yerli olanlardır. Örnek olarak sonu .tr ile biten siteler buna örnektir. Burada ilk başvuran kişinin alacağı şeklinde kural bulunmaz. Ülkemizde bunların tescili, ODTÜ tarafından gerçekleştirilir.

Böylece sitenizi dışarıdan gören bir kişi, domaini Türkiye’den aldığınızı anlar. Uluslararası domain nedir diye bakıldığında ise farklı olduğu görülür. Zira bunlarda ilk başvuran kişi, hakkı elde etmektedir. Eğer almak istiyorsanız, Amerika Birleşik Devletleri, ICAAN konsorsiyumu üzerine kayıtlı şirketlerden işlem yapmanız gerekir.

Burada belge istenmemekte olup, eğer alınmışsa iki çözümünüz vardır. İlki, yüksek fiyatlar karşılığında kişiden hakkı satın almak, ikincisi ise farklı bir isim belirlemektir.

domain örnekleri

Domain Nasıl Kayıt Edilir?

Domain kayıt işlemleri, bu sektör üzerine hizmet veren firmalar aracılığıyla gerçekleştirilir. Bunun için öncelikle bir liste oluşturarak, hangi isimleri kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Ardından da firmanın ilgili sayfası üzerinden domain sorgulama yapılır.

Eğer kullanılıyorsa bile, bu ekranda size tercih edebileceğiniz bazı seçenekler sunulur ve bunlardan biri hakkında da karar vermeniz mümkündür. Tüm bunlar ardından sadece ödeme yöntemine karar vererek, satın almanız gerekir. Böylece tüm işlemler başarılı bir şekilde tamamlanır.

Domain adınızı yönetmek istiyorsanız, web sitenizin paneller bölümünden yararlanmanız gerekir.

Domain Adının Önemi Nedir?

Günümüzde kurulan her web sitesi bir amaca sahiptir. Zira bir blog bile mümkün olduğu kadar çok ziyaretçiyi kendisine çekebilmeyi arzu eder. Her ne kadar milyonlarca site olsa da, domain adının önemi ve neden dikkat edilmesi gerektiği hepsinde bu sebeple aynıdır.

Seçmiş olduğunuz alan adı, internet ortamında gerçekleştirilen bir arama ardından nasıl bulunacak olduğunuza etki eder. Dolayısıyla sektörünüz veya siteniz ile hedeflediğiniz neyse, buna yönelik bir karar vermeniz önerilir. Örneğin gezi içerikli olacaksa, domain ismi içerisinde geçmesi bu sorgu aratıldıkça gösterilme fırsatı sunar.

Ayrıca kolay hatırlanabilir olursanız, daha önce sizi tercih etmiş bazı ziyaretçiler yeniden size gelebilir. Böylece bir kitle oluşturabilirsiniz. Ek olarak anahtar kelime kullanmayı tercih ederseniz, daha da yukarıda sıralanmanız mümkündür.

Domain Seçilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

domainler

Eğer site oluşturmayı düşünüyorsanız, öncelik SEO nedir, nasıl yapılır gibi temel konulara bakmanız gerekir. Böylece sitenizi daha iyi optimize ederek, Google gibi arama motorlarında daha yukarıda bulundurabilirsiniz. Burada şu gibi maddelere önem verilmelidir,

  1. Domain adı kolay telaffuz edilir olmalıdır. İnsanlar okuyamadığı bir şeyi aklında tutamaz.
  2. Alan adı kısa olmalıdır. Uzadıkça akılda kalıcılığı zorlaşır.
  3. Rakam ve tireler, anlaşılmanızı zorlaştıracak bir etmendir.
  4. Eğer istediğiniz alan adını .net uzantılıysa, sizin .com şeklini almanız mümkün olabilir. Ancak bu bir taklit olarak algılanır ve akılda kalıcılığınızı düşürür.
  5. Domain adını ne zaman isterseniz değiştirebilirsiniz. Ancak değişiklik, Google sıralamasında düşmeye, ziyaretçilerin sizi tanımamasına sebep olabilir.

Almadan önce bunlara dikkat etmek, daha doğru karar vermenize yardımcı olur. Ayrıca domain sorgulama size uygun sonucunu vermişse, vakit kaybetmeden almanız önerilir.

Domain Bölümleri Nelerdir?

Domain içerisinde farklı alanlar vardır. Websitesiadi.com gibi bir site incelendiğinde, nokta işaretinden önce gelen bölüme Second Level Domain adı verilir. Sonra gelen bölüm ise Top Level Domain şeklinde isimlendirilir.

Dolayısıyla .com gibi bir uzantıyı gören kişi, ne olduğunuzu anlar. Örnek olarak .gov uzantılı bir sitenin, devlete ait olduğu herkes tarafından bilinir.

Second Level Domain ise sitenizin, firmanız, bloğunuzun adıdır. İnsanlar sizi bu isimle hatırlayacağı için, dikkatli bir şekilde seçmeniz gerekir. Hangi Top Level Domain de dikkatle karar verilmelidir. Örnek olarak bir kişi uzantıyı hatırlamazsa, çoğu site .com olarak bittiği için böyle sonlandığını farz eder.

]]>
https://wpeksper.com/domain-nedir/feed/ 0
WordPress Kurulumu: Detaylı Anlatımla | WordPress Nasıl Kurulur ? https://wpeksper.com/wordpress-kurulumu-detayli-anlatimla-wordpress-nasil-kurulur/ https://wpeksper.com/wordpress-kurulumu-detayli-anlatimla-wordpress-nasil-kurulur/#comments Wed, 25 Nov 2020 18:40:04 +0000 https://wpeksper.com/?p=305 Bir içerik yönetim sistemi kurmak, e-ticaret sitesi yada firmanız için kurumsal bir web sitesi açmak için en kolay ve hızlı çözüm yolu olan Wordpress kurulumu başta Türkiye olmak üzere dünya üzerindeki her yerde oldukça popüler hale gelmiştir. Wordpress’in söz konusu web sitelerinin açılmasında ki yegane sebeplerden biri çok basit bir şekilde inanılmaz derecede profesyonel siteler oluşturmayı vaat etmesidir. Özellikle popüler olmasıyla birlikte tüm olası sorunlara rahatlıkla çözüm bulabilir ve hayal ettiğiniz, ihtiyaç duyduğunuz yazılımı eklentiler sayesinde tek tuşla yapabilirsiniz. Peki nasıl kurulur bu wordpress ? Şimdi bu konuya detaylıca değiniyoruz.

Sunucu Üzerinden Otomatik WordPress Kurulumu

WordPress’in gelişmiş bir yazılım olmasından dolayı bir çok kurulum yönetmi mevcuttur. Bu yöntemlerden biri ve en kolayı ise cPanel, Plesk panel gibi sunucu yönetim sistemleri üzerinden hazır yazılım kurma kısmından tek tuşla gerçekleştirmektir. Bu yöntem oldukça basittir, öncelikle gelişmiş son sürüm yada Wordpress kurulum desteği olan bir sunucu yönetim paneline sahip hosting yada VDS, VPS sunucu satın almanız gerekiyor. Ardından hostinginiz hangi paneli kullanıyorsa hazır yazılım kurma bölümünden (genelde en aşağıda olur) ayarlarını doğru bir şekilde girip kurulumu başlatıyorsunuz. En çok kullanılan yönetim paneli sistemleri olan cPanel ve Plesk panel üzerinden bu işlemleri nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatıyoruz.

cPanel ile Otomatik WordPress Kurmak

Öncelikle cPanel yönetim sistemimize alan adımızı yada hosting’imizin IP adresini yazarak 2083 portundan bağlanıyoruz ve kullanıcı adı şifre bölümünde hesabımızın bilgilerini doldurarak (hosting şirketinizde açmış olduğunuz hesabınızda hosting hizmetinize girdiğinizde genellikle ek ayarlar / şifre bölümünde yazar). Ardından en aşağı kısımda bulunan “Tek Tıkla Script Kurulum” kısmına iniyoruz.

cpanel ile otomatik wordpress kurmak

“WordPress” yazan yere tıklıyoruz. Ardından karşımıza yazılımı otomatik olarak kurmamız için ayarlar ekranı açılıyor. Alt kısımda Mevcut Kurulumlar var ise zaten daha önceden hostinginizde yada sunucunuzda kurulmuş olan bir wordpress internet sitesi mevcut demektir. Fakat sunucunuzun farklı klasörlerine sınırsız olarak kurulum yapabilirsiniz, bu sadece bilgilendirmedir. “Şimdi Kur” butonuna tıklayın.

cpanel ile otomatik wordpress kurmak - adım 2

Ardından açılan ekranda ayarlar bulunmaktadır. Bu ekranda ayarlarınızı yapıp Yükle tuşuna bastığınızda işlem başlamaktadır, bu yüzden ayarlarınızı doğru yapılandırmalısınız.

cpanel ile otomatik wordpress kurmak - adım 3

Script ayarları kısmındaki ayarlarda, Choose the version you want to install ve Choose Installation URL ayarı önemlidir. Choose the version you want to install yazan kısımda kurmak istediğiniz wordpress sürümünü seçmelisiniz. Genellikle en son sürüm yani en güncel sürüm seçili olarak gelmektedir. Lakin eğer ki aklınızda olan bir tema son sürüm ile uyumlu değil ise tema yapımcınız ile görüşüp hangi sürümü kurmanız gerektiğini sorabilirsiniz. Bu tarz aksi durumlar olmadıkça son sürümü seçmeniz çoğu zaman en iyi seçenek olacaktır. Choose Installation URL ayarı ise wordpress’i kurmak istediğiniz klasör ve linktir. Hangi dizine kurmak istiyorsanız sağ tarafta boş olarak gözüken Yükleme dizini kısmına yazabilirsiniz. Eğer ki alan adınızın kök dizinine yani direkt olarak ana dizinine kurmak istiyorsanız burayı boş bırakın.

cpanel ile otomatik wordpress kurmak - adım 4

Site Settings ayar kısmında ise Site Name, Site Description ve Enable Multisite (WPMU)  ayarı bulunmaktadır. Bu ayarlar sırasıyla;

Site Name: Site başlığınızdır. İsterseniz normal bir şey yazın ve geçiştirin. Çünkü kurulumu sağladıktan sonra yönetim panelinde Ayarlar -> Genel kısmından tekrar değiştirebilirsiniz.

Site Description: Aynı şekilde site açıklamasının yazıldığı ayardır. Sonradan değiştirilebilir.

Enable Multisite (WPMU): Bu ayar ise eğer ki çoklu site kurmak istiyorsanız aktif etmeniz gerekebilir. Fakat eğer çoklu site kurmayı hedeflemiyorsanız kutucuğu işaretlemeyin. Genellikle multistore (Çoklu Mağaza) olarak kullanmak üzere e-ticaret sitelerinde aktifleştirilmektedir.

cpanel ile otomatik wordpress kurmak - adım 5

Admin Account kısmındaki ayarlar ise yönetim paneli giriş bilgilerinizi girdiğiniz ayarlardır. Admin username yönetim paneli kullanıcı adınız, admin password yönetim panelindeki şifreniz ve Admin Email ise e-mail adresinizdir.

Dikkat ! Admin e-mail kısmına doğru bir e-mail girmenizi öneriyoruz. Şifre unutma ve şifre resetleme durumlarında ihtiyacınız olacaktır. Aynı zamanda SMTP ayarlarken e-mail ayarlarında önem arz etmektedir.

cpanel ile otomatik wordpress kurmak - adım 6

Diğer ayarlar ise Advanced Options dışında oldukça basittir. Select Language kısmından Türkçe yada kullanmak istediğiniz dili seçebilirsiniz. Select Plugins kısmında ise Limit Login Attempts (Loginizer)  seçeneği yönetim panelinize Brute Force (internet korsanlarının şifre deneyerek şifrenizi bulması) gibi girişimleri önlemek amacıyla 3 defa şifre yanlış girildiğinde erişim kısıtlaması yapan bir güvenlik eklentisidir. Eğer istiyorsanız işaretleyiniz. Classic Editor ise eski wordpress yazı editörü ile yazı yazmak isteyenlerin tercihidir. Yeni editöre alışkınsanız boş bırakabilirsiniz.

Advanced Options kısmında eğer yazılım bilginize güvenmiyorsanız hiçbir ayarı ellemenize gerek yoktur. Olduğu gibi kalması yeterlidir. Veri Tabanı Adı ve Table Prefix ayarları mevcuttur. Veri Tabanı Adı kısmında veri tabanı bağlantısında ve kurulumunda kullanmak istediğiniz adı yazabilirsiniz. Table Prefix kısmı ise veri tabanında kullanmak istediğiniz Ön Ek’tir. Ön ek, yazılımın ayrıştırılması için veri tabanındaki tabloların çakışmaması için gerekli olan bir standarttır. Altında bulunan Show All Themes ayarı ise eğer aklınızda başka bir tema kurmak varsa seçmeniz zorunlu değildir. Bu seçeneği boş bırakırsanız wordpres kurulumunda otomatik olarak gelen Twenty Fifteen gibi varsayılan bir tema beraberinde gelecektir. Son olarak “Yükle” butonuna tıkladığınızda kurulum işlemi başlayacaktır.

Plesk Panel ile Otomatik Olarak WordPress Kurmak

cPanel’de olduğu gibi Plesk panel üzerinden de oldukça kolay bir yöntemle wordpress’i kurabilirsiniz. Plesk panelinize giriş yaptığınızda;

plesk panel ile otomatik wordpress kurmak

Alan Adlarım kısmına tıklıyoruz. Ardından Wordpress’i kurmak istediğimiz Alan adını seçiyoruz.

plesk panel ile otomatik wordpress kurmak - adım 2

Bu alanda sağ tarafta ikonuyla birlikte WordPress yazısı ve Kur yazısı görünmektedir. Kur butonuna tıkladığımızda ayarlar açılıyor.

plesk panel ile otomatik wordpress kurmak - adım 3

Plesk paneldeki kurulum işlemi içinde ayarlar oldukça basittir. Genel kısmındaki ayarları kendinize göre belirledikten sonra eğer ki veri tabanını şifresini ve kullanıcı adını kendiniz belirlemek istiyorsanız Veri tabanı ayarları yazısına tıklayarak akordiyon ayarı açabilir ve kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Eğer ki özel bir eklenti seti ile birlikte gelmesini istiyorsanız Eklenti / tema seti ayarından Jetpack eklentisi ile birlikte seçiminize göre kurulumlar gerçekleştirebilirsiniz. Ardından otomatik güncelleme ayarlarını “Otomatik Güncelleme Ayarları” yazısına tıklayarak açıp isteğinize göre şekillendirin. Varsayılan ayarlar gayet iyidir, size önerim hiçbir eklenti ve temayı otomatik olarak güncelleştirmemenizdir. Ne yaptığınızı biliyorsanız ayarları değiştirebilirsiniz, aksi halde varsayılan ayarlarda kalması idealdir. Tüm ayarlar yapıldıktan sonra “Kur” butonuna tıkladığınızda kurulum otomatik olarak gerçekleştirilir ve site adresinizi içeren yönetim paneli bağlantısı karşınıza gelir.

WordPress Manuel Kurulumu

Otomatik kuruluma nazaran eğer ki ne yaptığınızı biliyorsanız daha detaylı ve profesyonel bir kurulum yöntemidir. WordPress’i elle (manuel) olarak kurmak için öncelikle son sürümünü yada istediğiniz bir wordpress sürümünü indirip sunucunuza yüklemeniz gerekmektedir. WordPress resmi internet adresinden Türkçe dil desteği ile birlikte temin edebilirsiniz. Sunucuya yükledikten sonra alan adınızın hangi dizinine yüklediyseniz o bağlantıya girin.

wordpress manuel kurulum - adım 1

Ardından karşınıza otomatik olarak yönlendirmeli bir şekilde kurulum wordpress kurulum ekranı çıkacaktır. İlk adımda kurulum esnasında nelerin yapılacağı ve gerekli olacağının bilgisi verilmektedir. Başlayalım ! Butonuna tıklayarak ikinci adıma geçebilirsiniz.

wordpress manuel kurulum - adım 2

İkinci ve en önemli adımda ise veri tabanı bilgileri istenmektedir. Eğer ki veri tabanı kurmadıysanız cPanel üzerinden veri tabanı kullanımı adım adım olarak şu şekildedir;

cpanel ile wordpress için veri tabanı kurmak - adım 1

Önce cPanel üzerinden MySQL veri tabanı sihirbazı alanına tıklıyoruz. 1. Adımda veri tabanı adı karşımıza çıkıyor. Buraya yazmak istediğiniz veri tabanı adını yazın ve bir sonraki adıma geçin.

cpanel ile wordpress için veri tabanı kurmak - adım 2

Bir sonraki adımda ise Veri tabanı kullanıcısı oluşturuyoruz. İster veri tabanı adı ile az önceki adımda yazdığınız adla aynı yazın, ister farklı bir adla kullanıcı oluşturun. En hassas bilgilerin saklandığı bu alanda şifreyi mutlaka zor bir şifre yapın.

cpanel ile wordpress için veri tabanı kurmak - adım 3

Ardından son adımda Tüm Ayrıcalıklar seçeneğini işaretleyip Değişiklikleri Uygula butonuna tıklayın ve veri tabanınız kuruldu. Kurulum yaptığınız bilgileri wordpress 2. adımındaki alanlara girin. (Veritabanı Sunucusu) kısmı genellikle uzak bir bağlantı kurmayacaksanız localhost olarak kalmalıdır. Tablo Ön Eki ise wp_ olarak kalması eğer ki farklı bir ön ek istemiyorsanız idealdir. Ardından Gönder butonuna tıklayın ve artık son adımdayız.

cpanel ile wordpress için veri tabanı kurmak - adım 4

Son adımda kullanıcı bilgilerinizi doldurarak WordPress’i Kur butonuna tıklayın, kurulum gerçekleştikten sonra işlem tamam demektir. Artık yönetim giriş bilgilerinizle yönetici panelinize girerek yeni wordpress tabanlı web sitenizi kullanmaya başlayabilirsiniz !

]]>
https://wpeksper.com/wordpress-kurulumu-detayli-anlatimla-wordpress-nasil-kurulur/feed/ 1